Gönüllü katılımla gerçekleştirdiğimiz çevre temizliği etkinliklerinin amacı başkaları tarafından çevreye atılan çöpleri toplayarak çevre temizliği yapmaktan ziyade etkinlik yoluyla çevredekilerin dikkatlerinin çekilmesi ve farkındalıklarının artırılması.
Sorumlu bireylerin sorumsuz davrananların kirlettiği yerleri temizlemesi sürdürülebilir bir çözüm olmadığından temizlik etkinliklerinde verilecek mesaj çevre temizliğinin her bireyin sorumluluğu olduğudur.
Çevre temizliğini insanların yoğun olarak kullandığı ortak alanlarda, insanların bizleri görerek konu üzerinde düşünmesini sağlamak ve çevreyi kirletmemelerini teşvik etmek amacıyla bu alanların olabildiğince kalabalık olduğu zamanlarda yapıyoruz.
Çöpüne Sahip Çık Vakfı, çöp üretiminin en aza indirgenmesi ve üretilen çöpün doğru yere atılması yönünde toplumda davranış dönüşümü sağlamak, bu yolla daha temiz bir çevre ve yaşam alanı oluşturulmasına katkıda bulunmak misyonuyla 2015 yılında kurulmuştur.
Vakıf bu misyonunu yerine getirmek üzere farkındalık ve eğitim çalışmaları gerçekleştirmekte, model uygulama ve projeler geliştirmekte ve yerel yönetimler karar vericiler nezdinde savunu çalışmaları yapmaktadır.
Dünyada her yıl yaklaşık 2,2 milyar ton çöp üretilmekte ve bunun büyük bölümü geri dönüşüme yollanmak yerine çevreye bırakılmaktadır. Dünyada ve Türkiye'de üretilen çöple ilgili veriler: